Kun én av 160 akustisk merkede smolt fant veien ut forbi Nordhordlandsbrua. Under 10 prosent av vill laksesmolt kom seg gjennom Evangervatnet og ned til Bolstadfjorden.

Seniorrådgiver i INAQ, Henning Urke har vært prosjektleder for en studie som viser at nesten ingen laksesmolt fra øvre del Vosso-vassdraget klarte å komme seg ut til kysten.

Den ferske rapporten fra prosjektet tyder på at det var en svært liten andel av Vosso-smolten som overlevde ferden ut av vassdraget. – Det er et dramatisk resultat og det er åpenbart at vi nå må få klarlagt hva dette skyldes, sier Henning Urke.

– Vi ser at det er ved utslippspunktet fra Evanger Kraftverk at dødeligheten inntreffer, sier Henning Urke som er glad for at det i kjølvannet av studien nå blir igangsatt en ny omfattende studie for å avklare årsaken til det store tapet i Evangervatnet.

Rapporten, som er utarbeidet av Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, INAQ AS, Nord universitet, Fakultet for Biovitenskap og Akvakultur og UNI Research Miljø på oppdrag fra Vossolauget, kan lastes ned under.

Kommende kurs

Kontakt Oss

Telefon: 73 80 65 00
E-post: post@inaq.no

Besøksadresse

Brattørkaia 15 B, Trondheim

Postadresse

Postboks 1223 Sluppen

7462 Trondheim

Design og utvikling : Luculentus as - Trondheim